r o y a l n e v e r e v e r l a n d

HOME ABOUT STUFF LINKIES FOLLOW DASHBOARD

Nur Ardini. Panggil saya Dini. Saya terima request poster dan header. ;




;


© Skin by Atiqah Jaidin inspired by Myra. Edit and owned by Ardini. Do tell me if I do not credit yours.
TUTO | Privatekan Blog
Saturday, January 5, 2013 | 0 peterpan(s)


Wazzup Yo ( '_^ )


Hari ni saya malas sebenarnya, tapi, dah request punye pasal, jom kita mulakan! Err.. argh, malaslah! Okay-okay, tak main-main.. jom kita buat.. Tahu ke private blog ni macam mana rupa nya? Tak tahu? Okay, okay, private blog ni, macam, korang tak habis edit lagi tetiba mak sudah suruh tutup.. alamak! Blog tak habis edit lagi!

Ha.. inilah caranya, dengan, PRIVATEKAN BLOG! Supaya, orang tak boleh masuk blog korang. Lagi bagus.. tak payah nak tengok blog korang yang belum siap tu! Nantu buat malu je..
  • Dashboard
  • Settings
  • Basic
Korang skrol baah sampai habis, nampak tak dia tulis, 'Permissions' kan? Dekat section 'Permissions' tu, cari 'blog readers' cam kat bawah ni -->

Click untuk tumbesaran yang berkhasiat~

Sejibik cam yang atas tukan? (saja typo yang sejibik tu..) ha.. tekan 'Edit' dia dah tanda kat 'Anybody' kan? Tukar pada 'Only blog authors' 

  • Dah siap!
  • Save
  • Pastu, buatlah apa-apa korang nak.. XD

Salam benci,