r o y a l n e v e r e v e r l a n d

HOME ABOUT STUFF LINKIES FOLLOW DASHBOARD

Nur Ardini. Panggil saya Dini. Saya terima request poster dan header. ;




;


© Skin by Atiqah Jaidin inspired by Myra. Edit and owned by Ardini. Do tell me if I do not credit yours.
TUTO | Tukar Simple Template Kepada Classic Template.
Sunday, December 30, 2012 | 0 peterpan(s)

Jawab jangan tak jawab. Naya korang nanti.
Wazzup Yo ! ( '_^ )
Saya akhirnya kembali, sudah 3 hari tidak dapat bukak laptop rasa macam nak mati! Huish! Okay, okay, hari ni memang panas kan? Tapi, yang saya tak sabarnya nak tengok cerita The Hobbit malam nanti!! wahh!! Seronok bukan kepalang!
Okay, tutorial untuk hari ni ialah, Tukar Simple Template Kepada Classic Template. Tak payahlah saya nak tulis balikkan? Tengok saja lah tajuk tu.. The heck nak tulis balik! (Tapi tulis jugak..)
Jom Mula!
  • Dashboard
  • Template. (Jangan tekan Layout pulak! TEMPLATE ya, TEMPLATE! saya sudah bold sampai capital letters lagi!
Mesti korang akan nampak macam ni kan? --->

Click untuk tumbesaran~

Macam kat atas tukan? Okay lepas tu korang skrol sampai bawah nampak dia tulis, --->
Ye dok? Ha, lepas tu, korang pergi lah tekan situ! Lepas tu, korang akan nampak dia bagi two choices kan? So, jangan teragak-agak nak tekan Rivert To Classic Tempate tu.. Pastu korang akan nampak, ---->

Click untuk tumbesaran~

Dah kan? Nampak SEJIBIK cam tu kan ? (saja je typo sejibik tu..)
  • Lepas tu, korang tekan atau masuk perangkap ni.
Mesti nampak ni kan?
Click untuk tumbesaran~

Okay, korang pilihlah skin mana korang nak.. 
Contoh, korang pilih skin ni-->
Click untuk tumbesaran~

Dah? So, korang skrol bawah sikit, nampak satu tu, dia tulis, Preview It kan? Tekan lah untuk tengok macam mana rupa skin tu. Lepas tu, dah tengah preview tu, korang mesti nampak dia tulis,

You are previewing (nama skin) Click here to go back to the skin information when finished.

Tak jumpa? Dia berada dekat bawah advertistment. Tekan situ lepas tu korang nampak balik page tadi. (Seperti yang ditunjukkan dalam gambar atas)

Lepas tu, korang skrol bawah lagi, nampak sikit dia tulis, Blogger Main macam kat gambar bawah ni.
Tak payah nak Click untuk tumbesaran.. dah besar sangat dah~

Korang tekan lepas tu nanti ada benda download kan? Korang right-click, open.
Nanti dia keluar kat notepad.

Pastu korang copy semua kod-kod yang ada kat situ, lepas tu pergi blogger balik, padam semua kod dekat dalam kotak kod tu, lepas tu paste kod yang korang copy dekat notepad tadi tu..
Pastu, preview duluh, baru lah click Save Template Dah siap, nak header ke, ape ke, korang boleh tempah.

Tapi jangan lupa edit kod-kod tu.. Yelah, linkies, about me semua tu lah.. replace to your words. Okay, papai, salam benci..