r o y a l n e v e r e v e r l a n d

HOME ABOUT STUFF LINKIES FOLLOW DASHBOARD

Nur Ardini. Panggil saya Dini. Saya terima request poster dan header. ;




;


© Skin by Atiqah Jaidin inspired by Myra. Edit and owned by Ardini. Do tell me if I do not credit yours.
TUTO | Status Box
Thursday, December 6, 2012 | 4 peterpan(s)

Assalamualaikum
WazzupYo ( '_^)
Helo! Lama blog ni tak berupdate. Yelah.. sebok..(sebok kepala otak ko dini!) Hari ni saya nak buat tuto. Ni, tuto saya yang keempat, so, harap korang faham.. T.T

Tadi, saya tengoklah shoutbox, ade orang request tuto. camne nak buat kotak status katanye..
Tuto yang dibuat khas untuk cik adawiyah kita ni

Dashboard >> Template >> ctrl+f : cari kod : </style>
Dah jumpa? Okay, bagus-bagus! Sekarang, copy kod bawah ni pulak

<style>
.A {
border-radius: 0px 15px 15px 0px;
width:10px;
padding:10px;
height:25px;
margin-top:30px;
margin-left:255px;
background: #ff6699;
color:white;
font-size:12px;
-webkit-transition: 1.0s;
-moz-transition: 1.0s;
}
#kotakstatus {
position:fixed;
border:4px double #ff6699;
width:250px;
left:-265px;
top:50px;
height:100px;
padding:4px;
text-align:left;
font-size:8pt;
font-family:trebuchet ms;
background-color:white;
background-image:url(img untuk background kotak status);
background-repeat:repeat;
background-position:right;
color:#333333;
-webkit-transition: 1.0s;
-moz-transition: 1.0s;
}
#kotakstatus:hover {
left:1px;
}
</style>
<center><div id="kotakstatus"><div class="A">
A</div>
<div style="margin-top: -80px;">
Status Korang</div></div></center>
Korang paste kan code yang panjang giler ni kat  bawah kod </style> yang korang cari tadi tu. Ingat, bawah!

MERAH : ayat korang nak letak dekat kotak status tu..
BIRU : gambar background kotak status korang tu.
OREN : Warna kotak status korang tu. Boleh dapatkan di sini
PURPLE : Alphabet favourite korang. Untuk? discover sendiri. ia satu suprise!
dah siap, jangan lupa credit, dapat pahala free~ XD