r o y a l n e v e r e v e r l a n d

HOME ABOUT STUFF LINKIES FOLLOW DASHBOARD

Nur Ardini. Panggil saya Dini. Saya terima request poster dan header. ;




;


© Skin by Atiqah Jaidin inspired by Myra. Edit and owned by Ardini. Do tell me if I do not credit yours.
TUTO | Kotak Links
Sunday, December 9, 2012 | 0 peterpan(s)


Assalamualaikum

Wazzup Yo ( '_^)


Okay, tuto kali ni direquest oleh Cik Adawiyah kita yang lawa cun meelun ni lagi sekali. Sebanarnya, dah lama dah dia request, tapi, eeeh.. malas nauzubillah nye nak buat! Ok, ok, jom kite mula.
 
Tuto ni adalah tuto macam.. err.. kotak links lah.. tapi tak semestinya links. Boleh je yang len-len tu..

  • Dashboard
  • Template
  • Ctrl+f serentak type </style>
  • Copy kod bawah tu..
a.channie {
font-size: 11px;
font-family: Trebuchet Ms;
display:inline-block;
text-align:center;
width: 70px;
color: #fff;
background:#ffd2db;
padding:3px;
margin:2px;
text-decoration: none;
-webkit-transition-duration:1200ms;
}
a.channie:hover          {
display:inline-block;
text-align:center;
width: 70px;
color: #000;
background:#ffffff;
-webkit-transition-duration:1200ms;
}
Dah? Paste kat atas kod </style> tadi tu.

Skarang, copy kod bawah ni pulak.


<center><a class="channie" href="URLBLOG/ LAIN-LAIN">NAMA</a>
<a class="channie" href="URLBLOG/LAIN-LAIN">NAMA</a>
<a class="channie" href="URLBLOG/LAIN-LAIN">NAMA</a><center>

Oren : Warne. Boleh cari kat sini 
Hijau : Warne background. Saya prefer warne putih lah, sebab ni hover dia..
Merah : URL BLOG kalau nak letak links. Lain-lain kalau nak letak page tuto ke freebies ke..
Biru : Kalo links, letak nama die. Kalo stuff or tuto , letak lah tajuk page tu..

TOLONG CREDIT YA!!!