r o y a l n e v e r e v e r l a n d

HOME ABOUT STUFF LINKIES FOLLOW DASHBOARD

Nur Ardini. Panggil saya Dini. Saya terima request poster dan header. ;




;


© Skin by Atiqah Jaidin inspired by Myra. Edit and owned by Ardini. Do tell me if I do not credit yours.
Tips | Kenapa Orang Suka Un-friend Korang Dalam FB
Thursday, December 6, 2012 | 0 peterpan(s)

Assalamualaikum
Wazzup Yo! ( '_^)
Assalamulaikum...eh, bukan saya dah ucapkah atas tadi tu? Ha.. ni mesti sebab saya dapat rasa yang korang tak jawab.. mahahahah.. jawablah ye.. jawab..

Okay, cukup semalam saya dah update 3 tutorial. Hari ni pulak, saya nak update tips pulak. Okay, tajuk tu, memang dah panjang giler macam ular sawa!

Berlagak nye ko Ardini, nak kata orang un-friend FB die.. alah.. saya pun pernah di-un-friend oleh manusia-mansia durjana tu! Kena block skali woh.. parah~

Okay, yelah, mungkin korang akan rasa hish, macam nak lenyek, masak, bakar je manusia durjana tu kan? Tapi, korang kena ingat, mesti korang ada buat salah sedikit ngan diorang kan? Hmm.. kena ingat tu.
Okay, cukuplah saya nak bising dan mengata pasal orang tidak menentu pasal ni. Jom kita mula baca entry ni.
  • Korang suke update status
Okay, memang tidak salah pun nak update status, tapi, kena ingat gile hapo nak update status setiap saat, setiap minit, setiap hari! Sampai korang terbau belacan macam nak mati kat sekolah pun nak tulis jugak. Korang tukan ada ramai friends, so, kena ingat penuh notification diorang woo.. Sekali bukak, dah 3102 notification sebab korang yang selalu update status!

  • Korang suka spam gambar-gambar yang tidak penting.
Kali ni, mesti korang tak sedar yang korang pernah buat kan? Rilekslah, saya pun pernah buat.. tapi, lepas tu, saya dah tak buat dah. Tahu kenapa? Korang upload gambar bebanyak kat group, pastu tag rakan-rakan FB anda. Tak ke panas nak terbakar kawan anda tu!

  • Suka Memalukan Rakan Anda
Muahahahah, ni sayalah master kepada bendalah ni. Tapi, saya buat kepada rakan lelaki yang paling dibenci! Contoh, mesti korang pernah buat, korang tulis, 

"Tadi, Badul jatuh kat tangga tergolek-golek macam tenggiling!"

Eh-eh, badul lagi? senang nama badul tu.. XD Selain itu, anda post gambar rakan-rakan anda yang memalukan contoh, gambar dia sedak korek hidung!Tak ke marah orang tu! Grr..

  • Suka spam!
Okay, spam! Ya, spam. Saya paling tak suka ayat spam! Maksudnye, rakan anda update status, anda pun like, comment, pastu comment tu kalau boleh korang mesti nak satu perkataan satu comment! Kebodohon ya disitu! Lepas itu, korang nak like setiap gambar die, comment yang bukan-bukan, menyampah tahu!

Okay, cukup sampai sini. Maaf kalau menyakit kan hati korang (tangan di bahu mata di atas mulut terbukak, tunggu lalat masuk) .Hahahah, gurau je.. kelakarkan? lawak doh, err.. okay tak lawak =.=' Okay salam benci..assalamualaikum..