r o y a l n e v e r e v e r l a n d

HOME ABOUT STUFF LINKIES FOLLOW DASHBOARD

Nur Ardini. Panggil saya Dini. Saya terima request poster dan header. ;




;


© Skin by Atiqah Jaidin inspired by Myra. Edit and owned by Ardini. Do tell me if I do not credit yours.
Outing Bersama Rakan-Rakan
Monday, November 12, 2012 | 2 peterpan(s)


Jawab Jangan Tak Jawab

Wazzup Yo ( '_^ )

Dah habis sekolah pada tahun ini bukan? Huh? So, kami satu kelas bercadang untuk ke Jusco! Yayay! Seronok tahu!Ok, actually, hari itu, dini and classmate pergi Jusco Cheras Selatan! Best! 

 Mulanya, semua berkumpul kat D-ju Cafe Suakasih tu, lepas itu, kitorang pergi Jusco naik kereta kawan ayah dini. Berhimpit-himpt! Taulah dini ni kan "need space" hahaha!

Sampai je Jusco, kitorang makan kat food court dulu, sedap! Walaupun food court, tapi serious, sedap! Sedap giler! Dini makan Spagetti dan minunan feveret, Milo Ais! Sedap woo.. Lepas dah isi perut sampai kenyang, kitorang jumpa budak lelaki kelas kitorang. Memang cadang nak outing satu kelas, tapi kitorang tak nak jalan satu geng.

Lepas tu, kitorang pergi, comic paradise! Best wo, banyak barang kpop! Serious, semua cantik-cantik. Dah habis menghabiskan duit di comic paradise, kitorang nak pergi Popular kejap. Saja tengok-tengok buku. Dini pergi rak buku yang motivasi punya tu. Banyak buku motivasi time tu!

Tiba-tiba, kawan dini, Cik Air FnN pun bisik kat dini. 

"Weiyh.. Jom tinggalkan diorang, kite pergi Molly Fantasy"

"Takkan nak tinggalkan diorang kot?"

"Takpe.."

"Okay, jomlah!"

Lepas keluar daripada Popular, kitorang pergilah Molly Fantasy. Dini rasa bersalah gila tinggalkan diorang. Tapi, tak apa lah!

Sampai je Molly Fantasy, kitorang mula lah beli token, dan main! Enjoy..Tetiba..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Wooh.. Budak pompuan dah mai! Alamak! Punyalah kitorang dua kena band dengan diorang. Diorang sebok jeling-jeling kitorang. Kumpulan Miss Perfect tulah, dah mai jeling-jeling kami. Kitorang pun senyap jela. Habiskan token. Tetiba ahli Miss Perfect, Miss Zayn mulalah datang bitau kitorang yang kitorang belum solat. Kitorang pun cakap kat dia, korang nak amik gambar, tunggu kitorang habis solat tau!

Miss Zayn angguk. Da je yang baik antara Miss Perfect tu. Kitorang pun turunlah ke Ground Floor untuk solat. Habis solat, kitorang nak naik balik ke Molly Fantasy tu, bila dah naik, dah sampai, tengok Miss Perfect tu dah takda. Kitorang punya hampa! Lepas itu, kitorang pun turun cari Miss Perfect. Karang tak ada transport nak balik! Jadi, telefon punya telefon, rupa-rupanya diorang tengah karoke dekat Green Box. Punya kitorang marah. Pastu, nak taknak, kitorang terpaksalah ikut kumpulan Mr Akatsuki. Dah tu, jalan-jalan, pastu kitorang bosan. Tetiba baru teringat yang kitorang tak tanye pun diorang nak balik dengan sapa?

Dah tu, kitorang pun pergi jalan depan Green Box pastu nampak diorang. Diorang sedang berkaroke. Berseronok. Pastu kitorang pun nak buat keputusan nak pergi gelanggang badminton! Sebelum tu, kitorang teringat nak tanya diorang balik dengan siapa. Call- call pastu dapatklah. Diorang sebenarnya takut nak balik ngan kitorang sebab dah tinggalkan kitorang. Kebetulan ada classmate dini lagi satu, Miss Aliff. Dia  pun datang karoke. Pastu, dengan suara diorang yang menggeletar tu, diorang kata diorang balik dengan mak Miss Aliff. Ok! Fine!

Pastu, kitorang pun main badminton kat gelanggang tu. Best! Miss Air FnN lawan Mr Bibir menyerlah, dapat 17-21~ Pastu, Miss Air FnN lawan lagi dengan Mr KN dapat 21- 14. Lastly, Miss Air FnN lawan Mr Telur dapat 21-6!

Habis main badminton, budak lelaki tu nak men futsal. Jadi kitorang pun tengoklah diorang main. Kelakar gila! Dah habis tu, kitorang nak balik. Nak balik naik ayah Miss Air FnN. Dia hantar dua orang budak lelaik, Mr Bibir Menyerlah and Mr KN. 

Dah habis hantar Mr KN, kitorang hantar Mr Bibir menyerlah. Bila lalu depan lorong Mr Bibir Menyerlah, ternampak Mr Sherlock! seriously! *batuk-batuk*

Pastu, lastly, hantar dini, dini balik tengok jam rupa-rupanya, dah pukul 7:00! Wow, lamabat tul! 

Tapi, sebenarnya, kat Molly Fantasy tadi, dini cek dompet duit tinggal RM 1.50. Tapi, bila cek balik kat rumah, ada, RM 40.00 lagi! Sedih woo!