r o y a l n e v e r e v e r l a n d

HOME ABOUT STUFF LINKIES FOLLOW DASHBOARD

Nur Ardini. Panggil saya Dini. Saya terima request poster dan header. ;




;


© Skin by Atiqah Jaidin inspired by Myra. Edit and owned by Ardini. Do tell me if I do not credit yours.
Fullhouse di sahkan TIDAK HALAL!
Friday, October 26, 2012 | 0 peterpan(s)

Assalamualaikum wahai blogers yang tercinta~ lah sangat..
Saya Nur Ardini Binti Mohd Shahrir mengesahkan bahawa FullHouse Giant Cheras TIDAK HALAL!


Bukanlah dini ni jealousy tak fasal-fasal. Tapi, benda ni memang reality. No lying-lying punya~ Lagipun, restoran ni semua orang cina yang kerja. Batang hidung orang melayu yang kerja kat situ, batang hidung pun tak nampak!
Ok, macam ni mulanya, pada hari itu, sedang dini baca status fb rakan dini, dini nampak, diorang tulis
"Seronok makan di fullhouse giant cheras"
Dini tertanya-tanya, fullhouse? Lepas tu, dini pergi tanya ayah dini. Dia kata giant cheras tak jauh dari sini. Lepas tu, kami sekeluarga pun pergilah malam tu, tengok fullhouse tu. Dah masuk giant tu, tak ada tanda halal pun? Dini pelik pun pelik gak. Tapi nampaklah ramai orng melayu yang masuk. Tengok menu dia, ada tulis,
"Pork Chicken With Curry Soup"
Wowy! Torkojot den! Mulanya tak adalah percaya, tapi tengok betul-betul ada! Wah! Orang melayu yang makan sini tu ada tak baca menu dia ni? Ada tak? Hish..pelik..
Lepas tu, Dini tengok pulak internet. Carilah fasal fullhouse nye. Dini type, JAKIM HALAL MALAYSIA.
Dini type nama Fullhouse Giant Cheras. Adalah dia keluar beberapa statements, dini tekan yang ada tulis, "Fullhouse, halal atau tidak?" Bile masuk je entry tu, dia tulis yang Fullhouse tu, sebenarnya sejak dari mula diorang bukak restoran tu, memang diorang takmintak pun sijil halal dari Jakim. Jadi, restoran tu, disahkan tidak halal lah..
Kesimpulannya, kita sebagai umat islam patut berjaga-jaga tentang hal ni, jadi, jangan lah kita makan di restoran fullhouse ni , bagi yang dah termakan, tak pe.. allah ampunkan.. bukannya diorang tahu..lagipun, takkan sebab kecantikan sesebuah restoran korang dah nak tertarik dah?? bodoh le tu.. oklah! sampai sini je dulu.. so loong...